Acht redenen voor een meditatie workshop bij Het Rusttheater
17 maart 2022

Acht redenen voor een meditatie workshop bij Het Rusttheater

een groep vrouwen die op het gras zitten

Bij Het Rusttheater bieden we meerdere workshops aan, één daarvan is meditatie. Een mens heeft gemiddeld zo’n veertig- tot zestigduizend gedachten per dag. Als je erover nadenkt kan dat best overweldigend zijn. Mediteren is een techniek om je geest en gedachten te leren gebruiken. Hieronder staan acht redenen waarom een workshop volgen bij Het Rusttheater zinvol is.

Betere focus en concentratie

Ooit gehoord van het default netwerk in je hersenen? Wijwel! Het default netwerk in de hersenen is actief in een toestand van rust. Dit betekent dat mensen niet gefocust zijn op de buitenwereld, zich beter kunnen afsluiten en focussen op één ding. Door middel van vaak mediteren wordt dit deel van de hersenen vaker en anders gebruikt. Hierdoor ben je minder snel afgeleid en kun je je beter concentreren.

Ontwikkelen van compassie

Compassie voor andere is een algemeen bekend woord in onze westerse wereld. Maar compassie naar jezelf toe is een vrij nieuw begrip. Door middel van mediteren ontwikkel je meer compassie naar anderen, maar ook naar jezelf.

Betere slaap

Meditatie technieken kunnen een grote impact hebben opeen slaapcyclus van een mens. Bepaalde technieken bevorderen de kwaliteit van de nachtrust, de hoeveelheid van je slaap en de effectiviteit van je slaap.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden voor een op maat meditatie workshop.